051/30 00 78
Gasquet > Nieuws > Kies de perfecte douche in 5 stappen

Kies de perfecte douche in 5 stappen

31 oktober 2023

Met zoveel keuze aan modellen en opstellingen kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Maar geen zorgen, met deze 5 stappen wordt het kiezen van de ideale douche een stuk eenvoudiger.

1. Welke opstelling past bij jou?

Dit is de eerste stap naar jouw droomdouche. De vorm en afmeting van de douchebak kunnen variëren, afhankelijk van waar je hem wilt plaatsen. Of het nu tegen een muur is, tussen drie muren of in een hoek, er is altijd een opstelling die bij jouw badkamer past.

2. Open of gesloten?

Inloopdouches zijn ontzettend populair vanwege de ruimte die ze bieden, eenvoudige toegang en strakke design. Deze worden vaak gekozen als vervanging van een ligbad of in een tweede badkamer. Aan de andere kant biedt een gesloten douche meer privacy, houdt de warmte vast en voorkomt een natte badkamervloer. Jouw keuze heeft zeker invloed op de sfeer van jouw badkamer.

3. Kies de juiste deur en wanden

Met een beperkte ruimte is een schuif- of zwaaideur ideaal. Als jouw douche groter is dan een vierkante meter, kun je kiezen voor een klap- of draaideur. Douchewanden zijn meestal gemaakt van transparant glas, maar je kunt ook kiezen voor gezeefdrukt glas in verschillende variaties als je meer privacy wilt of een persoonlijke touch wilt geven aan jouw douche. Of wat dacht je van een douchewand in spiegelglas? Niet alleen praktisch, maar het geeft ook jouw badkamer een ruimer gevoel.

4. Kies het juiste materiaal voor jouw douchebak

Ook voor jouw douchebak zijn er tal van materialen en kleuren om uit te kiezen! Van acryl, quaril, geëmailleerd staal tot kunststof, de mogelijkheden zijn eindeloos. Acryl is bijvoorbeeld slipvast en past zich snel aan aan de watertemperatuur. Quaryl biedt dezelfde voordelen, maar is nog krasbestendiger. Geëmailleerd staal is dan weer krasbestendig, sterk en onbuigzaam. Kunststof is tenslotte hard en behoudt zijn vorm goed. Mijn tip: kies eerst het materiaal dat jou het meest aanspreekt en ga dan op zoek naar de perfecte stijl en kleur.

5. Een laatste tip

Als je op zoek bent naar een alles-in-één oplossing, is een douchecabine een geweldig alternatief. Deze zijn gemakkelijk te installeren en het design is tegenwoordig veel beter dan vroeger. Als je gaat renoveren, kan een wandbekledingssysteem uit één stuk je veel verbouwingswerk besparen. Je hebt snel een nieuwe badkamer waar je trots op kunt zijn.

Liever advies van een professional ? Bel of mail Gasquet !